Vierasjoukkueiden kannattajilta pääsy kielletty Belgian jalkapallomatseihin fanien väkivaltaisuuksien takia

  • By Jari
  • 16 tammikuun, 2022

Vierasjoukkueiden kannattajien pääsy peleihin on väliaikaisesti estetty Belgiassa, kun kaksi matsia päättyi väkivaltaisesti.

Belgian jalkapalloliiga kertoi kiellon olevan voimassa vuoden 2021 loppuun saakka.

”Toimi on jäähyttelyaika,” sanoi liiga. He myös lisäsivät, että kielto ei vaikuta liigapeleihin kahdessa korkeimmassa lohkossa ja Belgian Cupin semifinaaleissa.

Matsi Standard Liegen ja Charleroin välillä jouduttiin pysäyttämään 88 minuutin kohdalla, kun Standard-fanit alkoivat heitellä tulia ja juoksivat kentälle.

Videolla tapahtumasta nähdään Standard-faneja lähestymässä Charleroi-fanien aitiota ja heittävän ammuksia heitä kohden. Liege hävisi 3-0 kotikentällä.

Ongelmia yleisön joukossa syntyi myös matsissa Beerschotin ja Antwerpin välillä, kun Beerschot-kannattaja heitti tulen Antwerpin kannattajien katsomoon.

Belgian liiga on kuvannut käytöstä mahdottomaksi hyväksyä ja jopa rikolliseksi.

”Sekä Antwerpin että Walloonin klassikon tapahtumat ovat todellisen häpeällistä,” sanoi Pro Leaguen toimitusjohtaja Pierre François.

”Pyydämme anteeksi tänään tapahtunutta. Istumme alas seurojen kanssa ja pyydämme heitä toimimaan näitä ihmisiä vastaan niin pian kuin mahdollista.”

Monet Ligue 1 -jalkapallomatsit Ranskassa ovat myös joutuneet väkivaltaisten fanien uhreiksi tällä kaudella.

Ranskan urheiluministeri Roxana Maracineanu sanoi, että urheilu tarvitsee radikaalin ja välittömän todellisuuteen herättelyn katsojien aiheuttamista ongelmista.