Veikkaus jatkaa lähipelaamisen järjestämistä Kainuussa

  • By Jari
  • 1 elokuun, 2021

Suomen sosiaali- ja terveysministeriö on viimeistellyt arvion koronaviruksen (Covid-19) tapauksista maassa ja rajoituksia on löysätty Kainuun terveydenhoitopiirin alueella.

Tämä tarkoittaa, että maan uhkapelimonopoli Veikkaus voi jatkaa lähitoimintana järjestettävää pelaamista tällä alueella. Tuloksena käyttöön tulee 135 pelikonetta, jotka sijaitsevat kaupoissa, bensa-asemilla ja ravintoloissa.

Veikkauksella ei ole alueella kasinoita tai pelihalleja.

Suomen valtio perustaa koronavirusrajoituksen jokaisen sairaanhoitopiirin tapausten määrän mukaan. 15. joulukuuta saakka 16 piireistä, joissa Veikkauksella oli toimintaa, oli tiukimpien rajoitusten alaisena. Tämä pakotti heidät sulkemaan kaikki lähipelaamisen mahdollisuudet jokaisella alueella Lappia, itä-Savoa ja pohjois-Savoa lukuun ottamatta. Sama johti operaattorin neuvotteluihin työnantajan edustajien kanssa 90 päivän lomauttamisesta työntekijöille.

Veikkauksen paikallinen myyntijohtaja Tapani Kippo kertoi, että päätökset tehdään viranomaisten suositusten mukaan ja Kainuu on nyt perustasolla koronavirustapauksissa eli pelimahdollisuuksien avaaminen voidaan aloittaa.

Kippu lisäsi, että jos alueen tapausten määrä alkaisi lisääntyä, jouduttaisiin 135 pelikonetta sulkemaan uudestaan.

Ilmoitus tulee sen jälkeen, kun operaattori ilmoitti ottavansa käyttöön pakollisen tunnistautumisen kaikissa pelikoneissa 12. tammikuuta jälkeen.

Tämä vaatii pelaajia vahvistamaan henkilöllisyytensä ennen pelaamista. Lisäksi suunnitelmana on ottaa pois käytöstä 8 000 pelikonetta ympäri maata vuoden 2020 loppuun mennessä.