Valioliigan siirtoikkuna sulkeutui – Mitkä olivat ikkunan kuumimmat siirrot?

  • By Jari
  • 6 syyskuun, 2021

Kesän 2021 siirtoikkuna oli Englannin Valioliigan osalta erittäin mielenkiintoinen. Siirtoikkuna aukesi 9. kesäkuuta ja sulkeutui Suomena aikaa 1. syyskuuta klo 01.00. Jälleen kerran onnistuimme näkemään siirtoikkunan, joka ei jättänyt ketään kylmäksi. Valioliigajoukkueet onnistuivat käyttämään siirtoikkunan aikana pelaajahankintoihin yli miljardi euroa, joten sanomattakin selvää on, että isoja siirtoja on kesän aikana tapahtunut. 

Valioliigan kesän 2021 siirtoikkunan aikana kokonaisuudessaan viisi joukkuetta ylittivät sadan miljoonan euron rajan pelaajahankintoja tehdessään. Nämä joukkueet ovat Arsenal, Aston Villa, Chelsea, Manchester City ja Manchester United. Edellä mainituista seuroista Arsenal kulutti siirtoikkunassa eniten rahaa, kun se toteutti kokonaisuudessaan kuusi pelaajahankintaa maksamalla heistä yhteensä reilut 165 miljoonaa euroa. Rahasummat on poimittu Transfermarkt-sivustolta

Useat uudet vedonlyöntisivustot ovat tarjonneet pelaajilleen mahdollisuuden lyödä vetoa siitä, tulevatko tietyt pelaajasiirrot toteutumaan eri seurojen välillä. Tämä on antanut usealle pelaajalle mahdollisuuden lisätä hieman jännitystä ja tienata lisärahaa samalla kun hän seuraa Valioliigan siirtoikkunan etenemistä. 

Kesän aikana Valioliigaseurat onnistuivat toteuttaamaan useita kuumia pelaajasiirtoja. Olemme alle kasanneet muutamia mielestämme mielenkiintoisimpia toteutuneita pelaajakauppoja. Kaikkia kuumia siirtoja emme tietenkään saa yksittäiseen julkaisuun mahtumaan, joten kunniamaininnan ansaitsevat myös muun muassa Joe Willockin pysyvä siirto Arsenalista Newcastleen, Emiliano Buendían siirto Norwichista Aston Villaan sekä Martin Ødegaardin pysyvä siirto Real Madridista Arsenaliin. 

Cristiano Ronaldo, Juventus -> Manchester United

Ehdottomasti kesän yksi kuumimmista siirroista, josta monet haaveilivat, mutta johon harva uskoi. Cristiano Ronaldo on palannut Manchester Unitediin 12 vuoden jälkeen. Vaikka kyseessä on jo 36-vuotias elävä legenda, on hän silti armottoman hyvässä kunnossa. Viime kaudella Ronaldo voitti Serie A:n maalikuninkuuden tehden yhteensä 29 maalia. Vastaavia lukemia ei välttämättä ole tiedossa tällä kaudella Manchester Unitedissa, mutta tästä huolimatta useita maaleja tullaan lähes satavarmasti Ronaldolta näkemään, jota pidetään yhtenä jalkapallohistorian parhaista pelaajista. 

Romelu Lukaku, Internazionale -> Chelsea

Romelu Lukaku on yksi tämän hetken maailman parhaista hyökkääjistä, joka on aiemmin esiintynyt valioliigassa muun muassa Chelsean ja Manchester Unitedin paidassa. Nyt 28-vuotias huippuhyökkääjä on palannut Valioliigaan Chelsean paidassa ja häneltä on lupa odottaa valtava määrä maaleja. Viime kaudella Chelsealta puuttui selvä maalitykki ja tähän ongelmaan Lukaku on täydellinen vastaus. Viime kaudella Serie A:ssa Lukaku onnistui maalinteossa yhteensä 24 kertaa ja antoi tämän lisäksi myös 10 maaliin johtanutta syöttöä. Lukakusta maksettiin Valioliigan siirtoikkunan toiseksi korkein summa, noin 115 miljoonaa euroa. 

Raphaël Varane, Real Madrid -> Manchester United

Manchester Unitedin heikkous on usean vuoden ajan ollut epätasaisesti suorittanut puolustus, ja tähän Varane on paperilla lähes täydellinen korjaus. Tämä 28-vuotias puolustaja on voittanut Real Madridin ja Ranskan maajoukkueen pelipaidoissa lähes kaiken mahdollisen ja tulee olemaan erittäin tärkeä osa Manchester Unitedin puolustusta tällä kaudella. Varane tulee mitä todennäköisimmin muodostamaan Harry Maguiren kanssa yhden Valioliigan parhaista topparipareista. 

Jack Grealish, Aston Villa -> Manchester City

Jack Grealish oli yksi Valioliigan kesän siirtoikkunan kuumimmista nimistä, ja tämä näkyi myös hänen hintalapussaan. Manchester City maksoi Aston Villalle heidän entisestä kapteenistaan noin 117 miljoonaa euroa, jonka myötä Grealishista tuli historian kallein brittipelaaja. Grealish on 25-vuotias huippupelaaja, joka voi pelata niin laitahyökkääjänä kuin hyökkäävänä keskikenttänä. Kyseessä on ehdottomasti loistava hankinta, joka tuo paljon lisää pelotetta Cityn jo ennestään vahvaan hyökkäyskalustoon. 

Jadon Sancho, Borussia Dortmund -> Manchester United

Jadon Sanchon siirtoa Manchester Unitediin odotettiin yli vuoden päivät. Siirron odotettiin tapahtuvan jo kesän 2020 siirtoikkunassa, ja nyt vuotta myöhemmin United vihdoin sai himoitsemansa pelaajan. 21-vuotias Sancho viihtyy keskikentän ja hyökkäyksen molemmilla laidoilla ja tuo Unitedille mukanaan paljon luovuutta ja häneltä on lupa odottaa myös paljon maaleja ja syöttöjä. Bundesligassa erinomaisesti esiintyneestä nuoresta Britistä maksettiin tiettävästi noin 85 miljoonaa euroa.

Emerson Royal, Barcelona -> Tottenham

Tuttavallisemmin pelkästään nimellä Emerson kulkeva oikea laitapuolustaja vaikuttaa olevan erinomainen ratkaisu Tottenhamiin yksistä suurimmista heikoimmista kohdista. Tottenham ei viimeisten vuosien aikana ole ollut tunnettu laadukkaista laitapuolustajista, ja tähän 22-vuotias Emerson on oiva ratkaisu. Vasta kesän alussa Barcelonaan siirtynyt nuori puolustajalupaus jatkoi matkaansa Tottenhamiin noin 30 miljoonan euron hintalapulla. Tottenhamilla on nyt oletettavasti käsissään oikea kultakimpale, jolla tulee erittäin todennäköisesti olemaan edessään valoisa tulevaisuus Valioliigassa.

Marc Cucurella, Getafe -> Brighton

Marc Cucurella on ehdottomasti yksi kesän mielenkiintoisimmista hieman vähemmän tunnetuista pelaajakaupoista. Cucurella on Barcelonan maineikkaan akatemian La Masian kasvatti ja pelasi viime kaudella todellisen läpimurtokautensa La Ligassa Getafen paidassa. Laitapuolustajana ja laitakeskikenttänä viihtyvästä 23-vuotiaasta maksettiin noin 18 miljoonaa euroa ja tämä oli suoranainen ryöstö Brightonilta nykymarkkinoiden korkeilla hinnoilla.