Suomi loistaa talviurheilussa – mutta nämä lajit eivät ole ainoa mahdollisuus

  • By Jari
  • 22 syyskuun, 2022

Suomen menestyminen talviurheilussa ei ole yllättävää. Pohjoisen kotimaamme olosuhteet yksinkertaisesti luovat mahdollisuuksia pelaajien nousemaan aivan uskomattomalle tasolle. Kaikki suomalaiset aloittavat luistelun ja hiihdon jo nuorena, mikä näkyy myös ammattiurheilijoiden tasossa aivan uskomattomalla tavalla.

Kaikki suomalaiset tietenkin tietävät tämän. Suomalaisten urheilijoiden menestyminen erilaisissa talviurheilulajeissa on johtanut niiden suureen suosioon myös kotimaisten katsojien joukossa. Vaikka tämä on tietenkin hienoa, silloin tällöin pääsee unohtumaan, että Suomi on menestynyt maa myös monissa muissakin lajeissa.

Suomi on kuuluisa jääkiekkomaa

Suomen suosituin laji on ehdottomasti jääkiekko. Vaikka se ei ole edes Suomen kansallislaji, moni voisi kuvitella niin. Lajilla on erityinen paikka kaikkien suomalaisten sydämissä, ja nykyään myös muut maat pitävät Suomea kovana jääkiekko maana. Viimeisimmän jääkiekon maailmanmestaruuden jälkeen Suomi on pakko ottaa tosissaan korkean tason jääkiekko maana. 

Jääkiekosta kiinnostuneet vedonlyöjät kaikkialla maailmassa voivat huomata, että monet vedonlyöntivihjeet sisältävät Suomen mahdollisuutena. Tämä kertoo hyvin paljon siitä, miten Suomi nähdään ulkomailla lajin suhteen.

Muu talviurheilu on mahdollistanut Suomen voiton monia kertoja

Jääkiekko ei ole tietenkään ainoa talviurheilulaji, jossa Suomi on erityisen menestynyt. Suomalaiset urheilijat ovat menestyneet monissa kansainvälisissä turnauksissa ja otteluissa monista muistakin lajeista. Esimerkiksi Suomi on menestynyt niin laskettelussa kuten myös hiihdossa. Unohtamatta tietenkään mäkihyppyä, jossa kisaavat suomalaiset tähtiurheilijat ovat tunnettuja kaikkialla maailmassa.

Suomalaiset ovat menestyneitä kuskeja

Moottoriurheilu kiinnostaa monia hyvästä syystä. Kisojen autot kulkevat niin nopeaa vauhtia, että niiden seuraamisesta tulee jännittävää aivan kenelle tahansa. Jopa he, jotka itse eivät olisi kovin innokkaita kuskeja voivat olla usein kiinnostuneita niin Rallin kuin myös Formulan seuraamisesta.

Suomalaisille urheilun faneille moottoriurheilu on erityisen lähellä sydäntä. Tämä johtuu pitkälti siitä, että Suomessa on ollut historian aikana monia aivan uskomattomia kuskeja. Suomen tähti Kimi Räikkönen puhututtaa vieläkin maailmalla, ja kaikki lajin seuraajat tuntevat tämän jäämiehen jo pelkästään hänen tavastaan puhua.

Kimi Räikkösen lisäksi Rallin tähti kuski Mika Häkkinen on vieläkin hyvin arvostettu varsinkin Suomessa. Nämä kaksi kuskia tulevat varmasti olemaan aina tärkeä osa Suomen urheilu historiaa, eivätkä he varmasti tule olemaan ainoita. Tulevaisuudessa muut kuskit tulevat aivan varmasti nousemaan samalla tavalla kärkisijoille, keräten kunniaa niin Suomessa kuin muuallakin.

Yksittäiset suomalaiset pelaajat ovat siirtyneet ulkomaiden joukkueisiin

Sen lisäksi, että Suomi on loistanut yleisesti tietyissä lajeissa, on myös monia yksittäisiä pelaajia, jotka ovat luoneet itselleen kovan uran ulkomailla. Lajit kuten Koripallo ja Jalkapallo eivät ole kaikista korkeimmalla sijalla Suomessa verrattuna muihin maihin johtuen yksinkertaisesti siitä, että Suomi ei kovin menestynyt niissä.

Vaikka Suomi itsenään ei ole kova nimi näissä lajeissa, on joitakin pelaajia, jotka ovat jo nuorella iällä onnistuneet luomaan itselleen upean uran. Tämä tulee aivan varmasti jatkumaan, ja nämä tähdet tuovat Suomelle kunniaa, vaikka he pelaavatkin muiden maiden riveissä.