Saksalaiset Pukeutuvat Ihmisoikeuksia Puolustaviin T-paitoihin ennen Qatar World Cup -karsintoja

  • By Jari
  • 1 huhtikuun, 2021

Saksan jalkapallotiimi pukeutui t-paitoihin, jotka ilmoittivat heidän tukensa ihmisoikeuksille, ennen karsintoja 2022 FIFA -maailmancupiin Qatarissa.

Ennen torstai-illan peliä Islantia vastaan Duisburgissa yksitoista pelaajaa seisoi vierekkäin mustissa t-paidoissa, joiden kirjaimet muodostivat sanat ”HUMAN RIGHTS”. 

Tämä tapahtui vain päivä sen jälkeen, kun Norjan pelaajat käyttivät ”human rights on and off the pitch” -paitoja ennen heidän peliään Gibraltaria vastaan.

FIFA kommentoi, että Norja ei saa rangaistusta eleestä, jolla yritettiin kiinnittää huomiota Qatarin työvoimaa vastaan tehtyihin epäoikeuksiin.

FIFA:n sääntöjen mukaan pelaajat ja tiimit voivat saada rangaistuksen, jos he käyttävät urheilutapahtumaa ei urheiluun liittyvän asian demonstrointiin.

Torstain tiedotteessa jalkapalloliitto sanoi, että he uskovat sananvapauteen ja jalkapallon voimaan luoda hyvää.

Qatar, joka voitti maailmancupin pitopaikan äänestyksen vuonna 2010, on ollut otsikoissa maan kisojen järjestämisessä auttavia maahanmuuttaja työntekijöitä koskevien lakien ja olosuhteiden takia. 

Viisi saksalaispelaajaa olivat Bayernista Münchenistä, jossa on pidetty Qatar Airwaysin sponsoroimia treenileirejä vuodesta 2011 lähtien.

Lisäksi Norjassa on ollut paljon puhetta kisoista suurimpien seurojen välillä. Esimerkiksi Rosenborg ja Tromso ovat puhuneet koko kisojen boikotoinnista.

FIFA:n maailmancupin sääntöjen mukaan tiimit, jotka jättäytyvät pois seuraavan vuoden kisoista voidaan jättää vuoden 2026 kisojen ulkopuolelle. Nämä kisat pidetään Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Meksikossa.

Sekä Saksa että Norja voittivat karsintapelinsä 3-0.