Ranskan olympiatason lumilautailija Julie Pomagalski on kuollut lumivyöryssä vain 40-vuotiaana

  • By Jari
  • 3 huhtikuun, 2021

Entinen Ranskan olympialumilautailija Julie Pomagalski on kuollut lumivyöryssä Sveitsin Alpeilla. Hän oli vain 40-vuotias. 

Pomagalski kisasi vuoden 2002 Salt Lake City -olympialaisissa ja vuoden 2006 Turin Games -kisassa. Hän voitti kultaa lumilautailusta vuonna 1999 maailmanmestaruuskisoissa. Sen jälkeen hän on ollut maailmanmestaruuskisojen palkintopallilla yhdeksän kertaa.

Ranskan hiihtoliitto kertoi keskiviikkona Pomagalskin kuolleen tiistaina, mutta tarkkaa sijaintia ei annettu. Ranskan ja Sveitsin media ovat raportoineet laajasti lumivyörystä, joka tapahtui Sveitsin Urissa Hemsstock-vuorella.

Liiton mukaan myös opas Bruno Cutellin kuolleen lumivyöryssä.

Urin poliisi on kertonut neljän ranskalaisen laskeneen Gemsstockissa.

”Lumivyöry tapahtui yhtäkkiä vielä tuntemattomasta syystä,”

poliisin tiedotteen mukaan.Tuloksena kolme henkilöä valui alas lumivyöryn mukana. Yksi henkilö loukkaantui vakavasti ja hänet lennätettiin Kantonsspital Uri-sairaalaan. Kaksi henkilöä peittyi lumeen kokonaan. He saivat apua liian myöhään.

Poliisi ei ole kertonut uhrien henkilöllisyyttä. Pelastustiimiin kuului kaksi lumivyöryihin koulutettua pelastuskoiraa.

Ranskan olympiatiimi jakoi suruvalittelunsa Twitterissä. 

”Olympiatason ja maailmanmestaruustason lumilautailija Julien traaginen kuolema jättää Ranskan olympiatiimin suremaan yhtä omistaan,” tiimi sanoi.

Maan urheiluministeri Roxana Maracineau muisti myös Pomagalskia.

”Liian nuori jättämään meidät,” hän kirjoitti Twitterissä. ”Hänen kultainen tiensä jätti jäljen ranskalaiseen lumilautailuun.”