Miten pelaaminen on muuttunut vuosien saatossa?

  • By Jari
  • 22 syyskuun, 2022

Pelaaminen on ollut suosittua oikeastaan aina. Aivan kuten urheilu, pelaaminen on aina kiehtonut ihmisiä heidän vapaa ajallaan. Vastaavalla tavalla sekä urheilu että pelaaminen ovat muuttuneet huomattavasti vuosien aikana. Ne jopa yhdistyvät nykyään tietyillä tavoilla, joita ei olisi ennen voitu edes kuvitella.

Hyvin paljon tiivistettynä, pelaajille on nykyään uskomattoman paljon erilaisia mahdollisuuksia, mikä tulee pelaamiseen. He voivat käyttää ilmaista pelirahaa 2022 ja muita mahdollisuuksia pelatakseen verkossa, eikä tämä ole todellakaan ainoa tapa, millä pelaaminen on muuttunut. Otetaan selvää eri tavoista, joilla pelaaminen on muuttunut, ja mitä mahdollisuuksia pelaajille on oikeastaan nykyään.

Videopelien pelaaminen on ollut suosittua jo vuosikymmenien ajan

Perinteiset lautapelit ovat viihdyttäneet ihmisiä jo vuosituhansien ajan. Ne ovat joutuneet viimeisten vuosikymmenien aikana aivan uudenlaiseen kilpailuun, koska videopelien pelaaminen on noussut koko ajan suositummaksi. Suomessa vuosittain järjestettävä tietokonefestivaali Assembly täytti vuonna 2022 30 vuotta, ja se kerää koko ajan enemmän pelaajia ja katsojia. Tämä kertoo hyvin paljon pelaamisen suosiosta.

Tietokoneen videopelien pelaamisen suosioon on hyvin monia eri syitä. Yksi syistä on se, että suurimmalla osaa meistä on jo tietokone käytössä, joten pelaajan ei tarvitse hankkia uutta laitetta pelatakseen ja pitääkseen hauskaa. Sen lisäksi tietokoneen videopelit ovat kehittyneet huomattavasti. Nykyään ne tarjoavat niin korkealaatuisen kokemuksen pelaajille, että monet valitsevat nämä vaihtoehdot muiden mahdollisuuksien sijasta.

Kasvava suosio on mahdollistanut aivan uusien lajien syntymisen

Tietokonepelien suosio on tehnyt paljon muutakin, kuin kasvattanut kilpailu erilaisten pelimahdollisuuksien ohella. Se on mahdollistanut aivan uusien lajien syntymisen. Loistava esimerkki tästä on tietenkin elektroninen urheilu, joka on noussut maailman kuuluisaksi vaihtoehdoksi. Nykyään ammattipelaajien menestystä seurataan samalla tavalla kuin minkä vain muiden tähti urheilijoiden, ja yhä useammat ihmiset ovat kiinnostuneita kokeilemaan omia taitojaan lajissa.

Toinen hyvin mielenkiintoinen mahdollisuus yhdistää perinteisen urheilun pelaamiseen. Tämä on fantasia urheilu, joka toimii eräänlaisena siltana näiden kahden aktiviteetin välillä. Fantasia urheilua voidaan pelata hyvin monista eri lajeista kuten jalkapallosta tai jääkiekosta.

Fantasia urheilussa pelaaja pääsee kokeilemaan, millaista olisi olla oikean joukkueen manageri, pyrkien saamaan oman joukkueensa voittoon.

Suurin osa pelaamisesta on siirtynyt jollain tavalla internetiin

Hyvin suuri osa pelaajista pelaa verkossa. Pelaajille esitellään koko ajan uusia mahdollisuuksia, mikä vain lisää verkkopelaamisen mielenkiintoisuutta. Tämän lisäksi monet vaihtoehdot ovat nykyään yhteydessä nettiin. Täten pelaaja pelaa sinänsä netissä, vaikka he eivät tätä miellä verkkopelaamisena.

Jopa konsolit ovat nykyään yhteydessä internetin kanssa. Pelaajien ei tarvitse lähteä kotoaan enää mihinkään hankkiakseen uusia pelejä pelattavaksi. He voivat siirtyä konsolien sisäiseen kauppaan ostaakseen pelin ja ladatakseen sen välittömästi pelattavaksi. Tämä ei ole kovin vanha muutos, mutta tämän jälkeen ei varmasti palata asiassa taakse päin. Sen sijaan pelaajien hauskanpitoa tullaan varmasti vain helpottamaan tulevaisuudessa.