Mitä Kimi Räikkösen Tulevaisuus Tuo Tullessaan?

  • By Jari
  • 21 lokakuun, 2021

Kimi Matias Räikkönen on kiistatta yksi kuuluisimmista suomalaisista henkilöistä, joka on koskaan elänyt. Tätä faktaa ei voi kiistää kukaan.

Siksi hänen uutisensa tälle syksylle uransa lopettamisesta oli suuri shokki ympäri maailman. Toki voidaan sanoa jo tässä vaiheessa se, että 20-vuotta F1 ratoja on todella pitkä aika.

Hänen uransa loppumisesta onkin päästy spekuloimaan jo useita vuosia. Enää spekulointia ei tarvitse harrastaa, koska Räikkönen ilmoitti lopettavansa uransa tähän kauteen. Kyseessä on kolmas perättäinen kausi Alfa Romeon puikoissa.

Viimeisimpiniä vuosina entinen maailmanmestari ei harmillisesti ole onnistunut nappaamaan enää kovin kummoisia palkintoja. Sitäkin tärkeämpänä asiana hän on varmasti voinut antaa paljon tietoa Alfa Romeon tiimille ajamisesta sekä autojen kehittämisestä.

Myös harmilliset sattumat ovat osaltaan olleen mukana matkassa. Esimerkiksi Hollannin GP:hen Räikkönen ei voinut osallistua.

Olipa hänen seuraaja sitten kuka tahansa, niin hänelle on varmasti pedattu erittäin loistavat lähtökohdat korvata Kimi ja lähteä haastaamaan maailman parhaimpia F1 kuskeja.

Mutta mitä kaikkea Kimi voisi sitten tulevaisuudessa tehdä? Mahdollisuuksia hänellä on ainakin useita, joten tutustutaanpa muutamaan todennäköiseen mahdollisuuteen.

Yhteistyöt saattavat jatkua

Yksi asia jolla moni urheilija jatkaa uransa ovat todella rahakkaat diilit eri brändien kanssa. Yleensä uran loppuminen merkitsee ex-urheilijalle sitä, että he voivat alkaa markkinoimaan eri tuotteita paljon vapaammin kuin normaalisti.

Tämä johtuu siitä, että yleensä heille asetetaan tiettyjä rajoitteita sallittujen brandien osalta joko organisaation tai kilpailuiden toimesta. On siis erittäin luonnollista, että urheilijat sitten tarttuvat uusiin tulojen virtoihin uransa loputtua.

Toki Räikkösellä ei pitäisi olla puutetta ihan pikkurahasta, joten häntä tuskin nähdään seuraavana Myrttisen Kurkkujen -mainoskasvona, vaikka se olisikin mahtava asia.

Vuoden 2021 loppuun mennessä hän onkin ansainnut lähes 300 miljoonaa euroa. Kyseisellä summalla voi varmaankin matkustaa VR junien ykkösluokassa ilman miettimistä lipun hinnasta.

Ainakin aikaisemmin Räikkönen on nähty markkinoimassa useita eri tuotteita kuten kotimaisia ILOQ-lukkoja. Kyseinen sopimus näyttää jatkuvan myös tulevaisuudessa, mikäli ILOQ-in tiedottajia on uskominen.

Kimiä on nähty myös eri pelisivujen kuten Betsafen kasvona. Kenties tulevaisuudessa eri pikakasinot suomessa pyrkivät saamaan hänet rosteriinsa.

Jos tässä onnistuttaisiin, olisi se varmasti kova veto kyseisen sivuston markkinoijien toimesta. Hänen naamallaan kyseinen brandi voisi saada myös paljon kansainvälistä huomiota, sillä onhan Kimi yksi tunnetuimmista suomalaisista koskaan.

Jäämies lomailee tyylillä

Olipa kyseessä sitten rennosti kotonaan Sweitsissä spa-osastolla loikoilu tai muuten vain lomailu, tulee Kimi varmasti nauttimaan uransa jälkeisestä ajasta täysin siemauksin.

Myöskin isompien menopelien rattiin on jäämiehellä varmasti ainakin toisinaan hinku palata.

Kenties hän voisi lähteä kiertämään maailmaa yhdellä jahdeistaan. Niitäkin hänellä on ollut jo useita kappaleita. Myöskään mistään halvoista menopeleistä ei puhuta. Esimerkiksi hänen hankkimallaan Iceman-jahdilla on hintaa lähes 5 miljoonaa euroa.

Olipa kohde sitten mikä tahansa, voi Kimi varmasti aloittaa uransa tienesteistä nauttimisen täysin rinnoin lomailella missä tahansa kohteessa.