Miltä Näyttää Helmareiden Matka Jalkapallon MM-kisoihin?

  • By Jari
  • 25 lokakuun, 2021

Helmareiden matka kohti jalkapallon MM-kisoja näyttää tällä hetkellä lupaavalta. Viime pelissä Georgiaa vastaan Helmarit oli kirkas ennakkosuosikki ja Georgia kaatuikin hienosti 3-0. Suomen voittoputki on siis jatkunut koko karsintojen ajan. Vielä eivät Helmarit olet joutuneet kokemaan karvasta tappiota kertaakaan. Miltä sitten on näyttänyt meininki tähän asti ja miltä tulevat pelit tulevat näyttämään?

Miltä näytti peli Georgiaa vastaan?

Kotijoukkue Georgia teki illasta mahdollisimman hankalan: se puolusti matalalta, rikkoi ja pelasi aikaa. Hetken jo näytti, että Linda Sällströmin helpohkosti Georgian verkkoon uponnut laukaus olisi jäänyt illan ainoaksi osumaksi, mutta toisella jaksolla Sanni Franssi ja Emmi Alanen kaunistelivat hienosti upeiksi voittolukemiksi 3–0. Kolme pistettä Georgiasta oli ainoa hyväksytty tulos. Tämä oli siis erittäin toivottu ja tietysti odotettukin tulos ja Helmarit toivat hienosti nämä kolme pistettä lisäksi piste saldoon.

Suomen 2-0-osuma syntyi Georgian harvinaisen hyökkäys yrityksen päätteeksi.

Jenny Danielsson riisti pallon ja pitkä avaus vapautti Linda Sällströmin, joka kiihdytti vasemmalla laidalla helposti ohi Georgian poikkeuksellisesti ylhäällä olleen puolustuksen ja keskitti keskelle täysin vapaaksi unohdetulle Sanni Franssille.

Ja näin verkot soivat taas! Helmareiden vahvuudet ovat myös tulleet hyvin selville näiden jo pelattujen karsintojen aikana, ja ne ovat selvästi tiivis puolustuspelaaminen sekä vastahyökkäykset. Tästä on todella hyvä jatkaa!

Mitä voi odottaa tulevilta peleiltä?

Suomi on napannut odotetusti molemmista MM-karsintaotteluistaan kolme pistettä. Tiistaina vastassa on kuitenkin huomattavasti kovempi Irlanti, joka löytyy Fifan maailmanlistalta seitsemän pykälää Suomen alapuolelta eli sijalta 33. Irlanti avasi MM-karsinnat vasta torstaina kotiottelulla Ruotsia vastaan, ja hävisi olympiafinalistille vain 0–1.

Ruotsin ainoa osuma merkittiin irlantilaistopparin omaksi osumaksi. Tästä ei kuitenkaan kannata vetää vielä mitään ennakkoaseltemia, vaan voittoa lähdetään tietysti tavoittelemaan myös tästä Irlanti pelistä. Koska ottelusta Irlantia vastaan odotetaan ehdottoman jännittävää, niin mikäs olisikaan parempi tapa nostaa jännitys äärimmilleen kuin laittaa hieman vetoa pystyyn ottelun lopputuloksesta.

Parhaiten ja nopeimmin pääset sen tekemään tätä kautta, kyseiseltä sivustolta löydät kaikki alan parhaat vedonlyönti sivustot, joissa pääset veikkaamaan ja vieläpä todella näppärästi eikä sinun tarvitse erikseen luoda tunnuksia tai tilejä tätä varten. Veikataan yhdessä Suomi voittoon! Suomella on kuitenkin allaan kaksi voittoa, jotka varmasti antavat suomalaispelaajille itseluottamusta myös tuleviin peleihin, vaikka tilastojen perusteella vastassa olisikin parempi joukkue.

Irlanti on selvästi laadukkaampi joukkue kuin Suomi.

Heillä on useita pelaajia, jotka pelaavat Englannin pääsarjassa muutamia erinomaisia yksilöitä, kuten Arsenalin Katie McCabe, joka pystyy yksinäänkin aiheuttamaan uhkaa. Voitot Slovakiasta ja Georgiasta ovat minimitulokset ja tulosurheilussa se on tärkeää. Suomen pelaamisessa on haasteita, ja Ruotsia ja Irlantia vastaan haasteet saattavat aiheuttaa tuloksellisia ongelmi. Irlanti on selkeästi Suomen päävastustaja, sillä olympiafinalisti Ruotsi on lohkon ennakkosuosikki.

Suomen pitäisi siis yltää lohkossaan kakkossijalle. Helmareiden MM-karsinnat jatkuvat aina ensi syyskuuhun asti. Ruotsin joukkue kohtaa ensimmäisen kerran Göteborgissa marraskuun lopulla.

Australiassa ja Uudessa-Seelannissa vuonna 2023 pelattavaan MM-lopputurnaukseen selviää ensimmäistä kertaa 32 maata. Euroopasta kisoihin etenevät lohkovoittajat, ja lohkokakkoset jatkavat playoffs-vaiheeseen, jossa jaossa on kaksi paikkaa.

Lisäksi yksi Euroopan maa pääsee taistelemaan kolmesta jäljellä olevasta MM-lopputurnauspaikasta kaikkien maanosien yhteiseen jatkokarsintaturnaukseen. Ei auta kuin siis olla peukut pystyssä, kannustaa ja samalla jännittää kuinka Helmareiden karsintojen kanssa käy. Toivotaan, että lohkosta irtoaisi kakkospaikka ja Suomen naiset selvittäisivät tiensä suoraan MM-lopputurnaukseen.