Livevedonlyönnin Salat Esittelyssä

  • By Jari
  • 12 tammikuun, 2023

Vedonlyönti on suomalaisittain äärimmäisen suosittua puuhaa. Urheilua kulutetaan maassamme valtavasti, ja jopa kotimaiset atleetit pärjäävät kohtuullisesti useissa lajeissa. Parhaiten suomalaiset tunnetaan maailmalla toki jääkiekon, salibandyn sekä autourheilun taitajina, mutta myös muissa lajeissa pääsemme toisinaan taistelemaan sekä hyvistä sijoituksista että voitoistakin.

Tässä artikkelissa pureudumme betsaamisen hitusen vähemmän tunnettuun muotoon eli livevedonlyöntiin. Etenkin Ruotsissa livevedonlyönti nauttii suurta suosiota, mutta vähitellen se on alkanut saada enemmän jalansijaa myös kotimaisissa talouksissa.

Livevedonlyönti on reaaliaikaista hupia

Livevedonlyönnin perusperiaate on niin simppeli, että tyhmempikin sen ymmärtää. Ideana on, että vetoa lyödään reaaliaikaisesti jo käynnissä oleviin otteluihin. Jos siis satut osumaan television ääreen vasta siinä vaiheessa, kun Suomen ja Ruotsin odotettu kohtaaminen on jo tilanteessa 1–1, ei sinulla ole mitään syytä huoleen.

Livevedonlyönnissä vetomarkkinat pysyvät auki käytännössä koko ottelun ajan, ellei sitten muutamia lyhyitä taukoja merkittävien pistemuutosten ja vastaavien tilanteiden aikana oteta huomioon.

Livevedonlyönnissä hauskaa on se, että kertoimet elävät koko ajan ottelun tapahtumien myötä.

Ei siis kannata olettaa, että Suomelle saa saman kertoimen 3–1-johtotilanteessa kuin 0–1-tappiotilanteessa. Parhaat mahdollisuudet voittamiseen saat, kun kykenet arvaamaan tulevat tapahtumat paremmin kuin vedonlyöntisivujen asiantuntijat. Suorastaan mahdollista tämä ei ole, sillä urheilussa myös sattumalla, kisakunnolla ja vireellä on merkitystä, ja kaikilla ottelua seuraavilla on ajankohtaista tietoa kaikista näistä asioista.

Livevedonlyöntiä tarjotaan liki kaikilla vedonlyöntisivuilla

Niin hienoa kuin livevedonlyönti onkin, mitenkään harvinaislaatuinen ilmiö ei ole kyseessä. Tänä päivänä käytännössä joka ikinen vedonlyöntisivusto tarjoaa asiakkailleen runsaan määrän myös livevetokohteita. Lisää voit lukea osoitteessa uudetvedonlyöntisivut.com, josta löydät nimen mukaisesti useita uusia ja laadukkaita vedonlyöntipalveluita. Se, kuinka laajasti eri lajeja kulloinkin on tarjolla, voi kuitenkin vaihdella melko merkittävästikin.

Kenties erityisen kovasta laadusta vedonlyöntisivulla kertoo mahdollisuus seurata osaa peleistä livestriimin kautta. Tällöin asiakkaat pääsevät nauttimaan kiinnostavista otteluista muutenkin kuin maksullisten kotimaisen kanavapakettien kautta. Selostusta ei tosin näissä striimeissä välttämättä ole, tai vaihtoehtoisesti se on englanninkielinen.

Livevedonlyönnissä paljon kohteita

Kun ihmiset ympäri maailmaa lyövät vetoa, pyrkivät he useimmiten veikkaamaan otteluiden voittajia. Modernit vedonlyöntisivut tarjoavat kuitenkin loputtomasti muitakin kertoimia lajiin kuin lajiin ja otteluun kuin otteluun.

Esimerkiksi jääkiekko-ottelun voittajan lisäksi voit yhtä hyvin veikata vaikkapa ottelun lopputulosta, jäähyjen määrää, maalintekijöitä tai maalin syntyaikoja. Mitä suurempi ja suositumpi matsi on kyseessä, sitä enemmän vedonlyöntisivut yleensä keksivät mahdollisia kohteita asiakkailleen.

Aivan kuten voittajaveikkauksessakin, myös muissakin kohteissa kertoimet vaihtelevat nopeasti pelin kulun mukaan. Toisinaan osa kohteista saattaa myös sulkeutua tai uusia voi avautua. Jos ottelussa vaikkapa on ollut jo muutaman minuutin aikana useita maaleja, saattaa otteluun ilmaantua kohde, jossa arvuutellaan, ehtiikö maaleja syntyä peräti yli kahdeksan ennen loppuvihellystä.

Livevedonlyönnissä voi voittaa jopa katsomatta otteluita

Vedonlyöntitapoja on loppujen lopuksi olemassa tasan yhtä monta kuin vedonlyöjiä ylipäätään. Yksi kiinnostava tapa lyödä vetoa on umpimähkään erilaisiin käynnissä oleviin otteluihin. Tällä tavalla pelaaja pystyy etsimään sivuston listasta ylikertoimia sieltä täältä.

Monesti korkeimmat kertoimet saa urheiluvedonlyönnissä silloin, kun onnistuu veikkaamaan altavastaajan voiton oikein. Livevedonlyönnin avulla voi käydä lävitse vaikkapa käynnissä olevia koripallo-otteluita ja yrittää löytää niistä mahdolliset massiiviset yllätysvoitot.

Jos jossain ottelussa on kerroin kohdillaan ja ottelutilanne näyttää suotuisalta, saattaa diiliin kannattaa tarttua. Monesti nimittäin selkeiden ennakkosuosikkien kertoimet eivät laske kovinkaan nopeasti, vaikka ottelu ei menisikään lainkaan ennustetun kaavan mukaisesti.

Toki kannattaa kuitenkin huomioida, että monesti ennakkosuosikit onnistuvat kuin onnistuvatkin kairaamaan voiton lopulta itselleen. Vaikka siis koripallo-ottelun kaksi ensimmäistä neljännestä menisivät vihkoon, voi hyvin valmennettu joukkue parantaa juoksuaan huomattavasti kahdelle jälkimmäiselle neljännekselle. Ei siis kannata tehdä liian kauaskantoisia päätelmiä – elleivät sitten kertoimet ole yksinkertaisesti liian herkullisia ohitettavaksi.

Yhteenveto

Livevedonlyönti ja vedonlyönti ovat molemmat ikään kuin saman kolikon kaksi eri puolta. Osa vedonlyöjistä ei edes halua koskea livevetoihin, kun taas toiset ennemmin katsovat ottelua edes jonkin verran sen sijaan, että he haluaisivat lyödä vetoja summan mutikassa. Onhan nimittäin ikävää, jos tulee lyöneeksi Suomen jalkapallo-otteluvoitolle vaikkapa 100 euroa, ja jo 15 minuutin kohdalla vastustajajoukkue on siirtynyt 2–0-johtoon.

Varmemmalta päätös voi tuntua siinä vaiheessa, kun tämä ensimmäinen vartti on sujunut verrattain tasaisissa tunnelmissa ja Suomikin on ehtinyt edes pariin kertaan paikoille. Vielä näin lyhyellä aikaa eivät kertoimet yleensä ehdi keikahtaa suuntaan tai toiseen, joten kärsivällisyys saattaa hyvinkin kantaa hedelmää.

Millaisesta vedonlyönnistä sitten ikinä kiinnostunutkin, koskaan ei kannata pelata yli varojensa. Pelaathan siis aina vastuullisesti rahalla, joka sinun on oikeasti varaa hävitä!