Hollannin Grand Prix: Alexander Albon palaamassa mahdollisesti F1-sarjaan Alfa Romeon tai Williamsin riveissä

  • By Jari
  • 24 syyskuun, 2021

Alexander Albon on mahdollinen haastaja uudeksi palaajaksi Formula 1 -kuskien joukkoon joko Alfa Romeon tai Williamsin riveissä ensi vuonna, sanoo Red Bull -tiimin pomo Christian Horner.

Anglo-Thai ajoi Red Bullille puolitoista kautta vuosina 2019 ja 2020. Hän on tiimin varakuski vuonna 2021.

”Alex ansaitsee paikan F1-kuskina ensi vuonna,” Horner sanoi. ”Williams ja Alfa ovat kumpikin ilmaisseet kiinnostuksensa.”

”Olemme innokkaita näkemään hänet ajamassa F1:ssä ja toivottavasti asia voidaan ratkaista seuraavien muutamien päivien aikana.”

Albonin tulevaisuus on sidottuna F1-ajajien tämän kauden kiireisiin markkinoihin.

Williams-kuski George Russellin on odotettu siirtyvän Mercedekselle Valtteri Bottaksen tilalle.

Russell on sanonut tietävänsä missä hän ajaa ensi vuonna ja Mercedes-tiimin johtaja Toto Wolff sanoo, että päätös on tehty. Hän sanoi myös:

Jokainen askel prosessissa vaatii ahkeraa tekemistä ja olemme tekemässä niin. En halua kuitenkaan luvata päivää, koska te painostaisitte meitä entistäkin enemmän.”

”Meidän kokemuksemme on, että jos sopimusta ei ole allekirjoitettu, sitä ei ole allekirjoitettu.”

Kimi Räikkösen lähtö vapauttaa ainakin yhden paikan Alfa Romeon riveistä ja Bottas on yksi mahdollinen korvaaja suomalaisen toverinsa tilalle. Uusi suomalainen kuski Alfa Romeolla tuntuisi kyllä yhtä hyvältä kuin baccaratin pelaaminen ja voittaminen. 

Horner sanoi:

”George muuttaa, Kimi jää eläkkeelle – tämä avaa tilaisuuksia.”

Selvää ei ole aikooko Alfa Romeo vaihtaa myös heidän toisen ajajansa Antonio Giovinazzin, mutta Ferrarin on sanottu olevan ensimmäisenä jonossa heidän moottorisopimuksensa takia Alfa Romeon kanssa.

Mercedeksen Formula E -voittaja Nick de Vries on linkitetty huhuun, että hän olisi siirtymässä F1-sarjaan. Hänet on myös mainittu Williams-tiimin ja Alfa Romeo -tiimin yhteydessä.

Wolff on sanonut haluavansa pitää Nickin Mercedes-perheessä, mutta he eivät aio blokata häntä F1-sarjasta.