Euroopan Upeimmat Laskettelukohteet

  • By Jari
  • 12 helmikuun, 2022

Suomi on täynnä mahtavia laskettelukohteita, mutta joskus maisemanvaihdos saattaa houkuttaa. Läheltä Euroopasta löytyy mahtavia kohteita, joissa pääsee laskettelemaan erilaisissa maisemissa ja monessa kohteessa moninkertaisesti pidemmissä rinteissä. Erilaisten rinteiden ja maisemien lisäksi pääsee myös tutustumaan uuteen kulttuuriin.

Kitzbühel

Itävallan Kitzbühel saattaa olla monelle tuttu siellä järjestetyistä Alppihiihdon maailmancupeista. Kaupunki itse on nimitetty maailman kauneimmaksi vuoristokaupungiksi, joka jo itsessään kertoo hyvin paljon kaupungista ja sen kauneudesta. Laskettelukeskuksesta löytyy hurjapäille vaativa Streif-rinne ja offareita, mutta niiden lisäksi myös aloitteleville sekä keskitason laskijoille löytyy sopivia rinteitä. Rinteiden ollessa pidemmät, löytyy rinteiden varrelta useita viihtyisiä rinneravintoloita. Kitzbühelissa huokuu laatu ja kaupungin keskustasta löytyy mitä upeimpia hotelleja, majataloja, putiikkeja ja ravintoloita.

Bansko

Seuraavaksi suuntaamme kohti Bulgariaa – monelle suomalaiselle se on jo tuttu rantalomakohde, mutta se on myöskin loistava kohde laskettelijoille. Halpa hintataso houkuttelee laskijoita Pirinin vuoristossa sijaitsevaan Banskoon. Bansko on kehittynyt huimasti viimeisten vuosien aikana ja alkaa olemaan laadultaan jo hyvin korkeatasoinen. Lisäksi aurinkoisista hyvistä keleistä saa aina plussaa.

Banskosta tekee mielenkiintoisen myös sen historia.

Banskon kaupunki itsessään on melko pieni, mutta se kätkee taakseen paljon historiaa. Kaupungissa on museoita ja monia vanhoja rakennuksia. Banskossa on myös paljon tekemistä kaupungin kokoon nähden. Myös yöelämää on tarjolla sitä haluaville; tarjolla on muutama yökerho ja Platinum Hotel & Casino Bansko, jossa järjestetään erilaisia online-tapahtumia, kuten turnauksia, joihin monet uhkapelien harrastajat kokoontuvat.

Garmisch-Partenkirchen

Garmisch-Partenkirchen tai tätä nykyä Garmisch-Classicin hiihtokeskus Saksan Alpeilla on ehdottomasti Saksan parhaimmistoa mitä maan hiihtokeskuksiin tulee. Hiihtokeskus ja sen vuoristo ulottuvat hyvin laajalle ja rinteitä löytyykin joka tasoiselle laskijalle. Temppuilijoille tiedoksi, Garmisch-Classicista löytyy Saksan ensimmäinen superpipe.

Garmisch-Partenkirchenin kylästä löytyy pilvin pimein Saksalle ominaisia oluttupia, -terasseja ja muita ravintoloita. Baijerin alueella sijaitsevan kaupungin ihmisiä sanotaan hyvin mukaviksi, vieraanvaraisiksi ja ystävällisiksi – tulet siis takuulla tuntemaan olosi lämpimästi tervetulleeksi minne tahansa menetkin!

Zermatt

Yksi Alppien suosikkikohteista on Sveitsin Zermatt. Sveitsihän ei hintatasoltaan ole mikään halvin mahdollinen, mutta rahalle vastineeksi saa ehdotonta laatua. Se on myöskin ammattilais alppihiihtäjien ja maajoukkueiden harjoittelupaikka. Zermattin huiput ja sen rinteet ovat kaikkein korkeimmat koko Euroopassa – sen hissit nousevat aina 3899 metriin saakka. Lisäksi Zermattissa voi laskea myös kesällä, sillä laskukausi on ympärivuotinen. Siellä voi siis päästä kokemaan laskettelua auringon alla – onko mitään parempaa?

Zermattin alue jakaantuu muutamaan eri alueeseen, joista Sunnerggan hiihtoalue on kaikista lapsi- ja aloittelijaystävällisin. Hiihto-opetusta saa kaiken lisäksi suomeksi, joten opetuksenkaan ei tulisi ainakaan kielimuurin takia olla ongelma.

Gornergratin alueelle taas kannattaa mennä ihan vain maisemien puolesta, sinne pääsee myös hammasratasjunalla, joten rinteidenkään haastavuudesta ei tarvitse huolehtia. Klein Matterhornin alue on taas se kaikista näistä kolmesta suurin rinnealue, jossa päästäänkin juuri tuohon huimaan 3899 metrin korkeuteen.

Vuoriston ollessa näin korkealla, mahdollistaa siellä oleva jäätikkö kesälläkin laskemisen.
Zermattissa kaksi asiaa on varmaa, laatu ja upeat maisemat.

Mègeve

Nimestäkin voi jo joku päätellä, että tämä laskettelukohde sijaitsee Ranskassa. Mègeven keskiaikaiseen tyyliin rakennettu kaupunki sijaitsee keskellä vuoristoa itäisessä Ranskassa. Kohdetta on tituleerattu eliittiseksi ja kieltämättä se houkutteleekin paikalle paljon kuuluisuuksia. Kannattaa siis huomioida, ettei kohde ole hintatasoltaan se kaikkein halvin. Mègevestä löytyy kuitenkin rinteitä kaikentasoisille laskijoille eikä aktiviteeteista ole rinteiden ulkopuolellakaan puutetta.  Mègeven kylässä voi esimerkiksi mennä hevosajelulle, shoppailla viihtyisissä putiikeissa tai syödä hyvin jossain kylän ravintoloista. Lisäksi urheilukeskus Palais des Sports et les Congrèsista löytyy uima-altaita, saunoja ja muun muassa luistelurata.

Sierra Nevada

Espanjan Andalusiassa sijaitseva Sierra Nevadan vuoristo tarjoaa upeat puitteet laskettelulle Espanjan etelä-osissa. Sierra Nevadan laskettelukeskus on koko Euroopan eteläisin laskettelukohde, mutta lumen puutteesta siellä ei tarvitse huolehtia, sillä yli 2000 metrin korkeus varmistaa lumen tulon.

Sierra Nevadan sijainnin vuoksi kannattaa kuitenkin suojata iho aurinkorasvalla, ottaa mukaan kevyttä laskuvaatetta ja suojata silmät auringolta – tämä etenkin laskukauden loppupuoliskolla.

Sierra Nevada on Euroopan laskettelukohteista myös siinä erilainen, että maisemat ovat hyvin erilaiset verrattuna moniin muihin maanosan kohteisiin. Se on vähintään hyvä syy vierailla tässä laskettelukohteessa. Lisäksi espanjan kieli, herkullinen ruoka, hintataso, aurinko ja iloiset espanjalaiset itsessään houkuttelevat.

Talviurheilulajit ovat epäilemättä suosituimpia Euroopassa tähän aikaan vuodesta. Jos olet hiihtämisen harrastaja, sinun ei pidä jättää väliin juuri kuvaamiamme paikkoja. Kuten olemme maininneet, tämä on parasta aikaa vuodesta nauttia näistä talviurheilulajeista, ja käytämme tilaisuutta hyväksenne myös vierailemaan muissa Euroopan paikoissa, joilla on varmasti paljon tarjottavaa.