Barcelonan ja entinen Manchester Cityn hyökkääjä Sergio Aguero, 33, eläköityy jalkapallosta

  • By Jari
  • 17 tammikuun, 2022

Sergio Aguero on ilmoittanut välittömästä eläköitymisestä jalkapallon parista 33-vuotiaana ja terveyssyistä.

Argentiinalainen hyökkääjä lähti kentältä pidelle rintaansa seuransa Barcelonan matsista lokakuussa. Nyt Aguero paljasti itkien lehdistötilaisuudessa, että hän on päättänyt jäädä eläkkeelle sydäntestien tulosten jälkeen.

”Haluaisin jäädä ja auttaa tiimikavereitani,” hän sanoi, ”mutta asiat tapahtuvat syystä.”

Aguero sanoi, että hän teki päätöksen lopettaa pelaaminen 10 päivää ennen tilaisuutta saatuaan tietää, että suurella todennäköisyydellä hän ei voi enää pelata.

Hänen tiimikaverinsa, seuran edustajat, perhe ja entiset pelaajat tukivat häntä Barcelonan Camp Nou -stadionilla.

Manchester City

33-vuotias pelaaja on yksi maailman tunnetuimpia, vaikka hän liittyikin Barcelonan riveihin vasta vuosi sitten englantilaisesta Manchester City -seurasta.

Aguero loi itselleen nimeä Premier Leaguessa 184 maalilla, joka on suurin maalimäärä ulkomaiselta pelaajalta, ja 12 hattutempulla.

Kokonaisuudessaan hän teki 260 maalia Citylle. Mukaan lukien dramaattinen voittomaali Queens Park Rangerseja vastaan Premier Leaguen matsissa viimeisenä päivänä kaudella 2011-12.

”Kun” Aguero muutti Englantiin vasta vuonna 2011 Atletico Madridista. Hänellä oli kirkas nuoruuden ura Espanjassa ja hän on kotoisin Argentiinasta.

Hän oli yksi nuorimmista pelaajista, joka on päässyt Argentiinan jalkapallon huipulle, pelatessaan 15-vuotiaana Independientelle. Hän oli suunnitellut päättävänsä uransa tämän seuran riveissä.

Aguero on tehnyt 41 maalia omalle maalleen 97 matsissa sekä voittanut vuoden 2021 Copa America -palkinnon, kultamitalin vuonna 2008 Beijingissä ja kaksi maailmanmestaruutta Argentiinan nuorten joukkueessa.

Hyökkääjä oli kärsinyt loukkaantumisista muutamien viime vuosien aikana. Hän ehti pelata Barcelonalle vain viisi kertaa ennen kuin hänen täytyi lähteä kentältä 30. lokakuuta La Liga -ottelun aikana Alavesta vastaan.

Uutinen hänen eläköitymisestään tulee vain kuusi kuukautta sen jälkeen, kun Tanskan Christian Eriksenin sydän pysähtyi UEFA Euro 2020 -ottelussa.