4 Asiaa, Jotka Tulee Huomioida Ennen eSports-vedonlyöntiä

  • By Jari
  • 1 syyskuun, 2022

Olipa kyseessä mikä urheilulaji tahansa, ei vetoa kannata lähteä lyömään ihan sokkona. On olemassa monia asioita ja tekijöitä, jotka pitäisi ottaa huomioon ennen vetojen asettamista.

Joissakin lajeissa näitä asioita on vähemmän ja toisissa enemmän. E-urheilu eli eSports on yksi niistä, joissa vedonlyöntikokonaisuus on hieman monimutkaisempi ja haastavampi kuin joku voisi alun perin kuvitella.

Hyvä uutinen kuitenkin on se, että eSports-vedonlyönnistä voi päästä nopeasti kärryille, kunhan osaa elää hektisessä ympäristössä ja huomioida monet tekijät sekä muuttujat.

Mitä pelaajan sitten oikein tulee ottaa huomioon, ennen kuin hän ottaa kokeiluun vedonlyöntisivut Pelaa Onlinesta ja suuntaa asettamaan vetoja elektronisen urheilun parissa? Siitä otetaan tässä artikkelissa selvää!

Mitä pitää ottaa huomioon ennen eSports-vedonlyöntiä? – muista nämä 4 asiaa

Käy läpi joukkueen pelaajavaihdokset, kokoonpanot, kentät ja viimeaikainen menestyminen

Joskus tiimeillä voi olla pakko ottaa niin sanotut varapelaajat käyttöön, jos alkuperäiset jäsenet eivät ehdi tai pääse paikalle.

Tällaiset äkkinäiset sekä muut lähiaikoina tapahtuneet pelaajavaihdokset voivat merkittävästi vaikuttaa joukkueen kokonaissuoritukseen, sillä uudet pelaajat eivät välttämättä ole vielä päässeet niin hyvin joukkueeseen sisään.

Kokoonpanojen ja kenttien läpikäynti on myös suotavaa, koska esimerkiksi osa tiimeistä tai niiden pelaajista suoriutuu paremmin tietyissä kentissä.

Viimeaikainen menestyminen kannattaa myös tarkastaa läpi, koska viimeaikaiset heikot otteet voivat tarkoittaa, että niitä on luvassa tulevaisuudessakin. Liian pitkälle tästä ei kuitenkaan kannata tehdä johtopäätöksiä.

Ratkaistaanko voittaja yhdellä vai useammalla kierroksella?

Se, monellako kierroksella ottelu peli ratkaistaan, voi vaikuttaa suuresti pelin lopputulokseen.

Jos kyseessä on esimerkiksi bo1 (paras yhdestä), voi altavastaaja todellakin yllättää, kun taas bo3-peleissä (paras kolmesta) kokeneempi ja parempi tiimi dominoi.

Bo5-peleissä (paras viidestä) voi myös tulla yllättäviä käänteitä, koska ne ovat uuvuttavia ja pitkäkestoisia. Tämä voi saada esimerkiksi jonkin kokeneen pelaajan otteen herpaantumaan, jos takana on esimerkiksi huonosti nukutut yöunet.

Tarkastele kahden joukkueen keskinäistä historiaa

Joillakin joukkueilla voi olla etulyöntiasema spesifejä vastustajia vastaan, olipa kyse sitten psykologisesta tai taktisesta sellaisesta. Kannattaakin katsella läpi sitä, millainen historia joukkueilla on keskenään, ja onko toinen ollut selkeästi niskan päällä.

Historiaa ei kuitenkaan kannata katsoa vuosien päähän, vaan vertailu kannattaa tehdä viimeisen muutaman kuukauden ajalta.

Lue E-urheiluun liittyviä uutisia

E-sports -uutisten kanssa kannattaa olla hereillä, koska niissä yleensä kerrotaan joukkueille ei-niin edullisista viime hetken muutoksista, jotka voivat liittyä esimerkiksi kokoonpanoihin, viisumeihin ja aikaeroihin.

Esimerkiksi ennen suurta turnausta voi tulla uutinen, jossa kerrotaan joukkueen vaihtaneen heidän kapteeninsa sairastumisen vuoksi korvaavaan pelaajaan, joka tulee kylmiltään hänen tilalleen.

Tällaisten tilanteiden seuraaminen on paljon tärkempää eSportsissa kuin “normaalissa” urheilussa.

Parhaat vinkit eSports-vedonlyönnissä voittamiseen

E-urheilu on kohta suositumpaa kuin monet hieman perinteisemmät urheilulajit, jonka johdosta ala tulee kasvamaan entistä suuremmaksi. Tämä tarkoittaa myös, että tarjolla tulee olemaan entistä enemmän vedonlyöntimahdollisuuksia – ja kilpailua.

Vaikkakin vedonlyönnissä tai muissakaan rahapeleissä voittaminen ei ole täysin varmaa, voi betsaamisessa hyödyntää monia eri keinoja, joilla voittamisen todennäköisyyksiä voi parantaa.

Miten sitten elektroniseen urheiluun liittyvässä vedonlyönnissä voi voittaa? Tässä parhaat vinkit:

  • Luo taloudellinen suunnitelma vedonlyöntiin, kuten budjetti
  • Pelaa ja opettele peleistä itse niin paljon kuin vain mahdollista
  • Valitse paras vedonlyöntisivusto betsaamista varten
  • Älä hankaa muutoksia vastaan
  • Käy joukkueet ja pelaajat läpi huolellisesti
  • Seuraa markkinoita aktiivisesti ja ole valmis reagoimaan yllättäviin uutisiin
  • Hyödynnä tarjolla olevat vedonlyöntibonukset